NOVOSTI

Potpisan ugovor o radu na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci

Objavio: Administrator

Datum: 07.12.2020.

Kategorija: program_zazeli2

Potpisan ugovor o radu na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci

Nakon provedbenog postupka zapošljavanja u sklopu provedbe projekta „Program zapošljavanja žena Općina Bošnjaci 2“ 30.11.2020 je 25 žena iz ciljanih skupina potpisalo ugovor o radu na odreÄ‘eno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

Žene ciljane skupine sa radom su započele 01.12.2020. te će na području Općine Bošnjaci obavljati sljedeće poslove: pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, dostava namirnica, održavanje čistoće, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa…), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

Zbog pandemije korona virusa te potrebe smanjenja fizičkih kontakata s drugim osobama,
uzimajući u obzir da su korisnici najugroženija skupina, obujam poslova će se svesti ponajviše na obavljanje vanjskih poslova, te dostave namirnica i lijekova, te što manje kontakta izmeÄ‘u zaposlenih žena i krajnjih korisnika.

Glavna aktivnost projekta je zapošljavanje 25 žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u Općini Bošnjaci unaprijedit će radni potencijal i ublažiti rizik od siromaštva zaposlenih žena te povećati socijalnu uključenost i kvalitetu za najmanje 150 krajnjih korisnika s područja Općine Bošnjaci kojima je pomoć potrebna.

- Vrijednost projekta: 2.216.300,00 kn

- Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 2.216.300,00 kn

- Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%)

- Trajanje projekta 10/2020 – 04/2022, ukupno 18 mjeseci.