NOVOSTI

Završna konferencija

Objavio: Administrator

Datum: 29.03.2022.

Kategorija: program_zazeli2

Završna konferencija

U konferencijskoj dvorani Centra Slavonska kuća u Bošnjacima, 14.03.2022. upriličena je završna konferencija EU projekta "Program zapošljavanja žena Općine Bošnjaci 2" kodni broj UP.02.1.1.13.0190.

Pored predstavnika partnera,HZZ-a područni ured Vinkovci te centra za socijalnu skrb Županja, u svečanosti održanoj u Slavonskoj kući, sudjelovale su i članovi projektnog tima te sve sudionice projekta tijekom kojeg je 25 pripadnica ciljne skupine pružalo ugovorene usluge njege i pomoći u domaćinstvu korisnicima, osobama starije životne dobi s područja Općine Bošnjaci.

Program Završne konferencije vodila je administratorica projekta Andrea Matićkoja se obratila nazočnima sa uvodnim pozdravom, reklaje kako je projekt prošao bez većih problema i nesuglasica, te kako su korisnici iznimno zadovoljni sa pripadnicama ciljane skupine i kako se nadaju nastavku ovakvog projekta koji je odličan za cijelu zajednicu.

Cilj projekta „Program zapošljavanja žena Općine Bošnjaci“ bio je omogućiti zapošljavanje žena u lokalnoj zajednici, unaprijediti njihova znanja i vještine za potrebe tržišta rada te im na taj način dugoročno osigurati veću zapošljivost. 6 pripadnica ciljne skupine uspješno je završilo program osposobljavanja za gerontodomaćicu. Pored toga kroz zapošljavanje ovih žena pružila se potpora za više od 200 osoba s područja Općine Bošnjaci koji su starije životne dobi ili u nepovoljnom položaju s područja Općine.

O nastanku, prihvaćanju i provođenju projekta govorio je voditelj projekta Dominik Perakić.
S ponosom je iznio statističke podatke koji svjedoče o vrijednosti i uspješnosti projekta koji je od listopada 2020. godine unio mnoge pozitivne promjene u obitelji iz kojih su, u pravilu dugo nezaposlene žene, koje bi u nastalim društvenim okolnostima i dalje bile nezaposlene, ali i u obitelji preko 200 korisnika usluga u čija su domaćinstva unijeli brojna olakšanja, vedrinu i optimizam, što nadmašuje novčanu vrijednost projekta od 2.216.300,00 kuna.
Svoje zadovoljstvo uspješno okončanim projektom, koji ima i svoju budućnost u vidu projekta Zaželi 3, nije krio ni načelnik Općine Andrija Juzbašić

Vedra i vesela atmosfera koja je vladala na završnoj konferenciji i druženju nakon nje svjedoči o dobroj klimi koja je uspostavljena tijekom provoÄ‘enja projekta, što jamči sigurno i uspješno provoÄ‘enje i novog projekta na dobrobit sudionica i korisnika.